Ervaring

 

 

 

 

 

Hieronder vindt je een overzicht van een aantal leuke, mooie en bijzondere bedrijven waarvoor ik heb gewerkt of opdrachten heb uitgevoerd, of je neemt een kijkje op mijn LinkedIn profiel

Het begon in 1987 als sales trainee in DECcollege, het opleidingsinstituut van het bedrijf dat beroemd werd met het VMS operatingsysteem, maar vooral ook door technologische superieure produkten, een eigenzinnige organisatiestructuur en een ook wel een beetje gebrek aan marketing. De historie staat op Wikipedia.

Na een korte tussenstop bij een PinkRoccade dochter, keerde ik terug op het Digital nest bij startup AltaVista, de eerste echte zoekmachine! AltaVista sneuvelde in de overname van Digital door Compaq. Dus niet door de opkomst van Google, zoals door velen nog steeds wordt gedacht. Lees meer over AltaVista op Wikipedia.

In 1999 de overstap gemaakt naar Sun Microsystems, als e-business manager voor EMEA. Het was zeer boeiend om mee te maken hoe een echt e-commerce bedrijf de overgang maakte van traditioneel zakendoen naar on-line business.  De uitvinder van Java werd in 2010 overgenomen door Oracle.

Na Sun volgde een interim opdracht: Van papier naar digitaal media portaal, hierbij werd het Handboek Nederlandse Pers online toegankelijk

Customer Communication Management (CCM) was de rode draad als Commercieel Directeur bij het internationaal expanderende Document Dialog, groot geworden met Output en Document Management.

Als Sales & Marketing Manager leerde ik bij HowardsHome dat het nieuwe uitgeven nog niet zo eenvoudig is als het lijkt,  technologie loopt vaak voor op de praktische uitvoerbaarheid,  maar inmiddels heeft HowardsHome zijn verdiende plekje gevonden, het is inmiddels uitgegroeid tot de content curation specialist van Nederland.

Een interessante en boeiende nevenfunctie was het bestuurslidmaatschap en later het voorzitterschap van wat aanvankelijk de SGML Users Group Holland was en uitgroeide tot het kennisplatform XML Holland. De vereniging is inmiddels opgeheven, het zendingswerk voor standaardisatie zit erop!