Hieronder vindt je een overzicht van een aantal leuke, mooie en bijzondere bedrijven waarvoor ik heb gewerkt of opdrachten heb uitgevoerd, een compleet overzicht vind je op mijn LinkedIn profiel

Bij Fontys Industrial Engineering & Management begeleid ik studenten bij hun internationale stages, veelal bij leuke startende of grotere high-tech bedrijven in Brainport Eindhoven, maar some ook in de FMCG-sector bij bijvoorbeeld Kraft-Heinz of Domino’s, dat is weer eens wat anders.

Als business coach bij de Smart Group ondersteunde ik diverse ondernemers met het realiseren van hun droom: een eigen (hybride) ondernemer worden in de eigen onderneming. Veelal mensen die lang bij een corporate hebben gewerkt en nu de stap durven te zetten. Dapper!

Als rondreizend circus langs diverse organisaties, opleidings instituten als pop-up store  op de Prinsengracht in Amsterdam en  in Amsterdam Zuid-Oost was Google’s Digitale Werkplaats een plek waar ik regelmatig te vinden was als trainer en coach.

Bij Tio University of Applied Science werkte ik mee aan de accreditatie van de opleiding E-commerce, Marketing & Sales (EMS) en deed ik mijn eerste ervaringen op als docent in diverse online marketing vakken.

Een interessante en boeiende nevenfunctie was het bestuurslidmaatschap en later het voorzitterschap van wat aanvankelijk de SGML Users Group Holland was en uitgroeide tot het kennisplatform XML Holland. De vereniging is inmiddels opgeheven, het zendingswerk voor standaardisatie zit erop!

Als Sales & Marketing Manager leerde ik bij HowardsHome dat het nieuwe uitgeven nog niet zo eenvoudig is als het lijkt,  technologie loopt vaak voor op de praktische uitvoerbaarheid,  maar inmiddels heeft HowardsHome zijn verdiende plekje gevonden, het is inmiddels uitgegroeid tot de content curation specialist van Nederland.

Customer Communication Management (CCM) was de rode draad als Commercieel Directeur bij het internationaal expanderende Document Dialog, groot geworden met Output en Document Management.

Na Sun volgde een interim opdracht: Van papier naar digitaal media portaal, hierbij werd het Handboek Nederlandse Pers online toegankelijk.

In 1999 de overstap gemaakt naar Sun Microsystems, als e-business manager voor EMEA. Het was zeer boeiend om mee te maken hoe een echt e-commerce bedrijf de overgang maakte van traditioneel zakendoen naar on-line business.  De uitvinder van Java werd in 2010 overgenomen door Oracle.

Na een korte tussenstop bij een PinkRoccade dochter, keerde ik terug op het Digital nest bij startup AltaVista, de eerste echte zoekmachine! AltaVista sneuvelde in de overname van Digital door Compaq. Dus niet door de opkomst van Google, zoals door velen nog steeds wordt gedacht. Lees meer over AltaVista op Wikipedia.

Het begon in 1987 als sales trainee in DECcollege, het opleidingsinstituut van het bedrijf dat beroemd werd met het VMS operatingsysteem, maar vooral ook door technologische superieure produkten, een eigenzinnige organisatiestructuur en een ook wel een beetje gebrek aan marketing. De historie staat op Wikipedia.